Orkest

Politie Orkest Noord-Nederland

Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) is het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland. Het orkest bestaat uit 46 muzikanten en heeft een fanfare-bezetting. Veel muzikanten van het PONN zijn in dienst bij de politiekorpsen Drenthe, Friesland of Groningen. Deze drie politiekorpsen vormen, na de invoering van de Nationale Politie, samen de Eenheid Noord-Nederland. De overige PONN-muzikanten zijn oud-politiemensen of hebben een andere (arbeid)relatie met of in de politieorganisatie. De algehele muzikale leiding van het PONN is in handen van chef-dirigent Frank Samsom.

Op muzikaal gebied is het PONN steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. De concerten en andere optredens van het PONN zijn dan ook zeer gevarieerd. Naast het volledige orkest zijn binnen het PONN een aantal instrumentale ensembles actief. Zo is het mogelijk voor vrijwel iedere gelegenheid ‘maatwerk’ te leveren; passende muziek in een voor de gelegenheid passende bezetting. Het PONN stemt haar muzikale performance altijd af op de uitstraling van de politie en combineert zo muzikale vernieuwing met dienstbaarheid aan de politie in Noord-Nederland.

Het Politie Orkest Noord-Nederland kiest bewust voor een breed repertoire dat bestaat uit originele composities voor blaasorkest, bewerkingen van klassiek repertoire en goed gecomponeerde of gearrangeerde werken uit de jazz- en lichte muziek. Als ‘bedrijfsorkest’ luistert het PONN alle beëdigingsceremoniën van de Eenheid Noord-Nederland op en is muzikaal aanwezig bij alle diploma-uitreikingen aan studenten van de Politie Academie locatie Drachten.

Het PONN heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het begeleiden van (regionale) vocalisten. Natuurlijk verzorgt het PONN ook zelfstandig avondvullende (benefiet)concerten en neemt het orkest deel aan herdenkingen en ceremonies binnen de politieorganisatie, voor defensie en voor burger-instanties.

Naast goed gekozen repertoire, een professionele werkwijze en een gedegen presentatie, zijn enthousiasme en musiceer-plezier de belangrijkste kernmerken van het orkest.

Alle informatie en de agenda met optredens vindt u op deze website.

 

BewarenBewaren