Orkest

Politie Orkest Noord-Nederland

Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) is het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland. Het orkest bestaat uit 50 muzikanten en heeft een fanfare bezetting. Veel muzikanten zijn werkzaam bij de politie in de Eenheid Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen), of bij ketenpartners van de politie zoals Justitie en de Koninklijke Marechaussee. De overige muzikanten zijn oud-politiemensen en enthousiaste burgermuzikanten uit de noordelijke provincies. De burgermuzikanten zijn allemaal aangesteld en beëdigd als Politievrijwilliger in de Ondersteuning-Muziek. De algehele muzikale leiding van het PONN is in handen van chef-dirigent Frank Samsom.

Op muzikaal gebied is het PONN steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. De concerten en andere optredens van het PONN zijn dan ook zeer gevarieerd. Naast het volledige orkest zijn binnen het PONN een aantal instrumentale ensembles actief. Zo is het mogelijk voor vrijwel iedere gelegenheid ‘maatwerk’ te leveren; passende muziek in een voor de gelegenheid passende bezetting. Het PONN stemt haar muzikale performance altijd af op de uitstraling van de politie en combineert zo muzikale vernieuwing met dienstbaarheid aan de politie in Noord-Nederland.

Het Politie Orkest Noord-Nederland kiest bewust voor een breed repertoire dat bestaat uit originele composities voor blaasorkest, bewerkingen van klassiek repertoire en goed gecomponeerde of gearrangeerde werken uit de jazz- en lichte muziek. Als ‘bedrijfsorkest’ luistert het PONN alle beëdigingsceremoniën van de Eenheid Noord-Nederland op en is muzikaal aanwezig bij alle diploma-uitreikingen aan studenten van de Politie Academie locatie Drachten.

Het PONN heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het begeleiden van (regionale) vocalisten. Natuurlijk verzorgt het PONN ook zelfstandig avondvullende (benefiet)concerten en neemt het orkest deel aan herdenkingen en ceremonies binnen de politieorganisatie, voor defensie en voor burger-instanties.

Naast goed gekozen repertoire, een professionele werkwijze en een gedegen presentatie, zijn enthousiasme en musiceer-plezier de belangrijkste kernmerken van het orkest.

Alle informatie en de agenda met optredens vindt u op deze website.


(foto: Gellius Kaars Sijpesteijn)

 

BewarenBewaren