Ensembles

 

Maatwerk voor iedere gelegenheid

 

Binnen het Politie Orkest Noord-Nederland zijn, naast het fanfareorkest, een aantal ensembles actief. Op dit moment zijn dat het Saxofoonkwartet ‘Caeruleus’, het entertainment ensemble ‘The Scramblers’ en een Groot Ceremonieel Koperensemble.
Daarnaast wordt door PONN op ad-hoc basis ook maatwerk geleverd door ensembles samen te stellen voor specifieke gelegenheden of speciale opdrachten.

Repetitie speciaal samengesteld koperensemble voor begeleiding uitvaart politie inspecteur 
 

 
 
 
Entertainment ensemble ‘The Scramblers’

Entertainment ensemble ‘The Scramblers’ is een tien-mans formatie die, zoals de naam al aangeeft, entertainmentmuziek speelt. Het repertoire is geschikt om gericht naar te luisteren in concertsituaties of als intermezzo tijdens een evenement. Het repertoire is ook uitermate geschikt als ‘achtergrondmuziek’ bij recepties, feesten of ontvangsten. Zo traden The Scramblers op tijdens evenementen van de politie personeelsvereniging, afscheidsrecepties van collega’s die de politiedienst verlieten en (bijvoorbeeld) in zieken- en verzorgingshuizen.
De muzikanten van The Scramblers maken deel uit van de PONN fanfarebezetting. De muzikale leiding is in handen van de assistent-dirigent van PONN; Reinder C. Klei.
Ceremonieel Kern-ensemble

 

 
 
Ceremonieel Kern-ensemble Groot Ceremonieel Koperensemble

Het Ceremonieel Kern-ensemble treedt zowel zittend als staand  op. De bezetting bestaat uit saxofoons, trompetten, trombones, hoorns, tenor- en bastuba’s en slagwerk; totaal ca. 25 muzikanten. Het repertoire is breed en divers, waardoor het ensemble inzetbaar is voor allerlei evenementen. Door de grootte is het ensemble zeer geschikt voor herdenkingen of ceremoniële plechtigheden zowel in de open lucht als in binnen locaties. Het ensemble is vast onderdeel van de diploma-uitreikingen aan studenten van de Politie Academie (locatie Drachten) en de beëdigingsceremoniën voor nieuwe politiecollega’s in de Eenheid Noord-Nederland. De muzikanten van het Ceremonieel Kern-ensemble maken deel uit van de PONN fanfarebezetting. De muzikale leiding is in handen van de chef-dirigent van PONN; Frank M. Samsom

BewarenBewaren